Henriksson painottaa YLE:n riippumattomuutta: Puolan tie ei ole meidän

24.02.2016 klo 14:18
Tässä haastavassa yhteiskunnallisessa ilmapiirissä YLE:llä on entistä tärkeämpi tehtävä varmistaa, että yhteiskunnallista keskustelua käydään asiallisesti, osaavasti ja tietopohjalta

- YLE:n tärkein tehtävä on tuoda monipuolisia ja kattavia yleishyödyllisiä sisältöpalveluja jokaisen suomalaisen saataville yhtäläisin ehdoin. Nyt esiintyy tahtoa erinäisistä syistä muuttaa tätä tehtävää, ja haastava taloustilanne toimii sopivana tekosyynä. Puolan tapahtumien ollessa tuoreena muistissa, on huolestuttavaa nähdä suomalaisten poliitikkojen kyseenalaistavan riippumattoman julkisen palvelun tärkeyden, sanoo Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

 

Liikenne- ja viestintäministeriön asettaman työryhmän tehtävänä on selvittää Yleisradion julkisen palvelun tehtävän laajuutta, toteuttamistapaa ja rahoituksen tasoa. Työryhmän tulee lisäksi arvioida Yleisradion asemaa ja merkitystä kotimaan mediamarkkinoilla sekä yhtiön merkitystä demokratian ja sananvapauden sekä viestinnän riippumattomuuden kannalta.

 

- Tässä haastavassa yhteiskunnallisessa ilmapiirissä YLE:llä on entistä tärkeämpi tehtävä varmistaa, että yhteiskunnallista keskustelua käydään asiallisesti, osaavasti ja tietopohjalta. Puhumattakaan siitä, että yleishyödyllisen tiedon on oltava kaikkien saatavilla, Henriksson toteaa.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä tapasi eilen YLE:n johtoa ja keskusteli muun muassa YLE:n roolista ja tehtävistä.