Lehdistötiedote 10.9.2016:

12.09.2016 klo 10:03
Henriksson: VR:n johto ansaitsee kiitoksen

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson iloitsee siitä, että VR:n johto ja toimitusjohtaja Mikael Aro ovat kuunnelleet Pietarsaaren seudun toimijoita, ja että Pännäisten asemalla pysähtyvät joulukuusta alkaen useammat junat. Toimitusjohtaja Aro vahvisti tämän Henrikssonille perjantaina käydyn keskustelun yhteydessä.

 

- Olen tyytyväinen, että Aro myös lupasi parannuksia Turkuun menevään junaliikenteeseen. VR:n johto ansaitsee kiitoksen kuunneltuaan meitä ja tehtyään nämä parannukset, Henriksson sanoo.

 

Henrikssonin mukaan on hienoa, että yhteiset ponnistukset asian eteen ovat tuottaneet tulosta. Pietarsaaren kaupunki, alueen kunnat, Kauppakamari, Concordia, Viexpo ja alueen kansanedustajat ovat kaikki puhaltaneet yhteen hiileen ja työskennelleet yhteisen asian eteen. Nyt se tuottaa tulosta.

 

Henriksson toteaa myös, että Pännäisten aseman nimenvaihdoksesta Pietarsaari-Pännäiseksi ei vielä ole kuultu viimeistä sanaa.

 

- Ratahallintokeskuksen kielteinen suhtautuminen osoittaa, että siellä eletään menneisyydessä. Dynaaminen ajattelu on edelleen harvinaista tietyissä valtiollisissa laitoksissa. Nimenmuutos palvelisi kokonaisuutta, se pitäisi olla ilmeistä myös Ratahallintokeskuksen johdolle.