Lehdistötiedote 30.04.2017: Kuka vie Suomen Eurooppa-politiikkaa?

08.05.2017 klo 13:30
Hallitus sopii viime viikolla kolmen uuden ministerin nimittämisestä. Perussuomalaisten Sampo Terho sai kulttuuri- ja liikuntaministerin salkun lisäksi Eurooppa-kysymykset vastuullensa.

Pääministeri Sipilä totesi kuitenkin nopeasti nimityksen jälkeen, että Suomen Eurooppa-politiikka ei tosiasiallisesti kuitenkaan muutu.

- Ensiksi myönnytään siihen, että Eurooppa-ministeriksi nimitetään EU-skeptinen henkilö, joka puhuu Suomen EU-jäsenyyttä koskevan kansanäänestyksen puolesta. Sitten asetetaan selviä rajoituksia ministerinsalkulle. Haluaisin kysyä pääministeri Sipilältä, eikö edes hetken aikaa ole ollut olemassa muita ajatuksia siitä, kuka olisi parhaiten sopiva ottamaan vastuulleen Eurooppa-ministerin salkun. Vai lähteekö hallitus siitä, että meillä on Eurooppa-ministeri, joka ei työskentelisi Eurooppa-politiikan kanssa, sanoo RKP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna-Maja Henriksson.

- Mitä tulee asenteeseen EU:sta ja tavasta argumentoida siitä, Terho ja Jussi Halla-aho eivät eroa toistaan, mutta he eroavat ulkoministeri Soinista tältä osin. En voi hyväksyä sitä, ettei ylipäätänsä mietitä millaisen signaalin ja kuvan nämä nimitykset ja linjaukset antavat Suomesta kansainvälisesti.

RKP:n puheenjohtaja ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson puhui tänään Pietarsaaressa Runeberginpuiston lakitustilaisuuden yhteydessä.