Lehdistötiedote 09.05.2017: Hallitus pelaa uhkapeliä sote-uudistuksella

05.06.2017 klo 11:32
RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ihmettelee hallituksen välinpitämättömyyttä valinnanvapausesityksen puutteita kohtaan.

Lakiehdotuksessa todetaan muun muassa, että ”kokonaisuutena arvioiden valinnanvapauden toteuttaminen lakiehdotuksen mukaisella tavalla heikentää maakunnan itsehallintoa ja lisää hallinnon ja talouden hoidon monimutkaisuutta.”

 

- Hallitus ottaa tällä uudistuksella valtavia riskejä. En tiedä miten yksikään ministeri voi nukkua yötään rauhassa, kun asiaan liittyy niin paljon kysymysmerkkejä. Miksi hallitus ajaa tätä uudistusta, vaikka riskit ovat hyvin tiedossa, kysyy Henriksson.

 

- Nyt on kyse siitä, että meillä ei ole varaa vaarantaa niitä palveluita, jotka tänään toimivat hyvin, kuten esimerkiksi neuvolatoimintaa. Hallitus pelaa uhkapeliä kovin panoksin. Miksi ei kehitettäisi valinnanvapautta fiksusti sen sijaan, että ajetaan läpi keskeneräinen uusi ja hyvin monimutkainen malli, joka uhkaa nostaa kustannuksia ja lisätä byrokratiaa? Ei ole myöskään olemassa takeita siitä, että ihmisten yhdenvertaisuus paranee tämän mallin avulla.