Lehdistötiedote: Henriksson hallituksen uusimmasta kiistasta: Annetaanko Sinisten estää perhevapaiden uudistus?

19.01.2018 klo 10:00
RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan on surullista, ettei hallitus ehkä ole saamassa kasaan edes hyvin rajattua perhevapaiden uudistusta. Helsingin Sanomien (18.1) tietojen mukaan hallituksen perhevapaauudistus on jumissa ja sen valmistelu on pahasti kesken. HS:n mukaan Sinisillä ei ole suuria haluja viedä perhevapaauudistusta eteenpäin ja ovat nimenneet sen ”Sannin kotkotukseksi.”

− On käsittämätöntä, jos Sinisen tulevaisuuden annetaan estää tämä välttämätön uudistus. Se ei kerro hyvää hallituksen loppukauden toimintakyvystä. Sinisten puhe kotkotuksesta kertoo lisäksi heidän ikävästä ja halventavasta asenteestaan tätä perheille tärkeätä uudistusta kohtaan, sanoo Anna-Maja Henriksson.

− Tarvitsemme perhevapaiden uudistuksen, joka helpottaa työn ja perhe-elämän yhteensovittamista, pienentää naisten ja miesten välisiä palkka ja eläke-eroja sekä parantaa naisten työllistymismahdollisuuksia. Meidän mielestämme uudistus saa myös maksaa. Hallituksen kustannusneutraali lähtökohta ei vakuuta. Siksi on traagista, jos hallitus ei onnistu edes suppean uudistuksen tekemisessä, puhumattakaan todellisesta uudistuksesta, sanoo Henriksson.

RKP esittää omassa vaihtoehtobudjetissaan kolmiosaista perhepoliittista kokonaisuudistusta, joka muodostuu perhevapaiden uudistuksesta 6 + 6 + 6 mallin mukaisesti, kotihoidon tuen uudistamista ja siitä, että jokaisella yli kolmevuotiaalla lapsella on oikeus maksuttomaan varhaiskasvatukseen neljä tuntia päivässä.

 

Lisätietoja:

Anna-Maja Henriksson, puh. 050 5122 377