Henriksson RKP:n puoluekokouksessa: Suomen on oltava maailman lapsiystävällisin maa

28.05.2018 klo 11:25
RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson esitti tänään RKP:n puoluekokouksessa pitämässään linjapuheessaan, että Suomesta tulee tulla maailman lapsiystävällisin maa.

–  Olen äärimmäisen ylpeä RKP:n esityksestä paremmaksi perhepolitiikaksi. Haluamme, että jokainen lapsi saa yhdenvertaisen ja hyvän alun elämässä, haluamme, että vanhemmat voivat joustavammin yhdistää perhe- ja työelämää ja haluamme tasa-arvoisemman palkkapolitiikan. Naisen euro tulisi olla 100 senttiä. Koko yhteiskunta kaipaa uudistusta, mutta hallitus jarruttaa. Siksi meidän pitää nyt nostaa rima korkealle. Suomen tulee olla maailman lapsiystävällisin maa! 

 

Henriksson esitti myös, että seuraavan hallituksen pitää uudistaa sosiaaliturva, perhevapaat, varhaiskasvatus ja verotus yhtenä kokonaisuutena. 

 

– Tarvitsemme uudistusta lasten ja perheiden vuoksi. Mutta myös sen vuoksi, että edellytykset työllistyä ja vastaanottaa töitä paranisivat, sanoi Henriksson. 

 

Anna-Maja Henrikssonin mukaan RKP ei tue hallituksen sote-uudistusta.

 

– Haluan vielä sanoa selkokielellä: Ruotsalainen kansanpuolue ei tue hallituksen sote-uudistusta. Ja haluan myös sanoa, että emme harjoita helikopterikauppoja.