Hallituksen pitäisi hävetä

22.10.2018 klo 12:06
Anna-Maja Henriksson on tyrmistynyt siitä, että hallituspuolueet äänestivät tänään eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa Vaasan keskussairaalan laajaa ympärivuorokautista päivystystä vastaan.

Henriksson mukaan vaikuttaa selvältä, että pohjanmaalaisten potilaiden oikeudet eivät ole tärkeitä hallitukselle.

 

- Hallituspuolueiden tulisi hävetä. Päätös Vaasan keskussairaalasta tehtiin, vaikka samanaikaisesti Euroopan neuvosto moittii Suomea siitä, että ruotsinkielisten potilaiden oikeudet eivät toteudu käytännössä. Potilaan oikeus saada sairaanhoitoa yhdenvertaisesti niin ruotsiksi kuin suomeksi ei ilmeisesti ole tärkeä hallitukselle. Se on häpeällistä, sanoo Anna-Maja Henriksson.

 

- Kaikki tosiasiat ja asiantuntijoiden lausunnot puhuvat sen puolesta, että Vaasan keskussairaalan pitäisi saada laaja ympärivuorokautinen päivystys. Hallituspuolueet eivät piittaa tästä lainkaan. Tämä on merkki hyvin raa'asta hallituksen valtapolitiikasta. Tämä on osoitus siitä, että Keskusta, Kokoomus ja Siniset viis veisaavat Pohjanmaasta. Me RKP:ssä tulemme tekemään kaikkemme, jotta Vaasan keskussairaala saa laajan ympärivuorokautisen päivystyksen seuraavien eduskuntavaalien jälkeen.

 

RKP:n kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi teki sosiaali- ja terveysvaliokunnassa muutosehdotuksen, jonka myötä Vaasan keskussairaala olisi saanut laajan ympärivuorokautisen päivystyksen. Hallituspuolueet äänestivät Rehn-Kiven ehdotuksen nurin torstaiaamulla. Koko oppositio tuki Rehn-kiven ehdotusta.