Tervetullut ilmoitus ministeri Saarikolta päiväkirurgian jatkomahdollisuuksista Pietarsaaressa

10.01.2019 klo 10:54
Tänään eduskunnan kyselytunnilla saimme ministeri Saarikolta pitkään toivotun ilmoituksen koskien mahdollisuutta jatkaa päiväkirurgista toimintaa Pietarsaaressa, RKP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna-Maja Henriksson sanoo.

Saarikon ilmoitus tuli eduskunnan kyselytunnilla Veronica-Rehn-Kiven kysymyksen yhteydessä. Kysymys koski aluesairaaloiden mahdollisuuksia tehdä päiväkirurgiaa ja 30 minuutin aikarajasta lähimpään sairaalaan, jolla on ympäri vuorokautinen yhteispäivystys. Saarikko vastasi, että hän näkee ehdotuksen niin, että se mitä RKP:n puheenjohtaja on peräänkuuluttanut voisi toteutua Pietarsaaressa.

- Olen erittäin iloinen tästä ministeri Saarikon vastauksesta. Otan tämän lupauksena siitä, että hallitus ja ministeriö mahdollistavat päiväkirurgian jatkamisen Pietarsaaren sairaalassa. Näen samalla, että hallituksen tulisi luopua keksitystä 30 minuutin aikarajasta. Näin ollen kaikkia sairaaloita kohdeltaisiin yhdenvertaisesti. Tämä olisi myös potilaiden kannalta oikeudenmukaisin ja tasavertaisin tapa toimia.