Sagt & skrivet

Pressmeddelande: Henriksson om regeringens senaste bråk: Låter man De blå stoppa familjeledighetsreformen?

SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson anser att det är sorgligt att regeringen inte ens förmår driva igenom en begränsad reform av familjeledigheten. Enligt uppgifter i Helsingin Sanomat (18.1) har familjeledighetsreformen gått i stå och beredningen är på hälft. HS skriver att det inte finns någon vilja att driva på reformen och den har kallats för ”Sannis tjatande” (med hänvisning till undervisningsminister Sanni Grahn-Laasonen, Saml.). Läs mera »
19.01.2018 kl. 09:59

Pressmeddelande, Henriksson: Glädjande att regeringen ändrar ersättningar för omkomna beväringar

Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson välkomnar regeringens löfte om att höja de blygsamma ersättningarna till omkomna beväringars anhöriga. Strax före jul ställde SFP ett skriftligt spörsmål till social- och hälsovårdsminister Pirkko Mattila.Läs mera »
16.01.2018 kl. 14:06

Ledare, Medborgarbladet: Presidentvalet handlar också om värderingar

Samhället omkring oss förändras, vare sig vi vill det eller inte. Urbaniseringen är ett faktum och arbetslivet kommer att reformeras. Att bli en nejsägare och enbart streta emot kan inte vara lösningen. Vi måste istället arbeta för att samhällsklyftorna inte skulle öka, bli djupare eller att det som idag fungerar inte rivs ner.Läs mera »
12.01.2018 kl. 10:59

Pressmeddelande, Henriksson: Regeringens käbbel kring aktiveringsmodellen av arbetslösa får farsartade drag

Före jul körde regeringen igenom en större reform av arbetslöshetsskyddet. Mer specifikt gällde det en så kallad aktiveringsmodell. Läs mera »
05.01.2018 kl. 10:31

Kolumn, ÖT: Fixa riksåttan och vintervägunderhållet!

Riksväg 8, eller riksåttan, som den kallas i folkmun, är en av de viktigaste vägarna i landet, som inte leder till Helsingfors. Vägens skick är dock stundvis under all kritik. Det är oacceptabelt att vissa vägars underhåll verkar försummas mer än andras. Läs mera »
29.12.2017 kl. 10:28

Kolumn, ÅU: Hur länge sitter regeringen kvar?

Ett intensivt år med många politiska vändningar börjar vara till ända. Under sommaren fick vi se Sannfinländarna splittras och regeringen Sipilä hamna in i en tillfällig regeringskris. Sannfinländarnas dåvarande ordförande Timo Soini lyckades med konststycket att överge sitt eget parti bara någon vecka efter att han i sin blogg bedyrat att han aldrig kunde tänka sig något sådant. Alla tiders kappvändning var ett faktum.Läs mera »
28.12.2017 kl. 10:30

Kolumn, Sydin: Julen står för dörren

Den sista veckan i riksdagen för detta år är avklarad. Hundratals omröstningar om budgeten för nästa år ligger bakom. Julsångerna klingar på alla håll och det är dags att varva ner.Läs mera »
22.12.2017 kl. 10:31

Pressmeddelande, Henriksson: Anhöriga till omkomna beväringar bör få högre ersättning – alla människoliv är lika värda

Svenska folkpartiet vill att de anhöriga till beväringar som dör i militärtjänsten ska få högre ersättning än vad som nu är fallet. SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson har ställt ett skriftligt spörsmål till regeringen i ärendet. Spörsmålet lämnades in på onsdagen och alla SFP:s riksdagsledamöter samt Ålands ledamot Mats Löfström har undertecknat det. Läs mera »
20.12.2017 kl. 15:24

Kolumn, VBL: Språkförsöket är ett steg i fel riktning

Det har varit tuffa dagar i riksdagen under denna vecka. Veckans ljuspunkt var att få njuta av en vackert sjungande Finlands lucia Anna-Kajsa Edström med följe på onsdagen. Tyvärr avslutades också behandlingen av regeringens språkförsök denna vecka.Läs mera »
18.12.2017 kl. 15:26

Pressmeddelande: Henriksson om nedmonteringen av sjukhus: Risikkos öppning välkommen – vad gör Centern?

SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson är nöjd över att Social- och hälsovårdsministeriet eventuellt ännu på slutrakan ändrar förordningen om specialsjukvården som skall träda ikraft vid årsskiftet. Det här enligt vad Yle rapporterade den 14 december. Läs mera »
18.12.2017 kl. 11:44