Henriksson kiittää presidenttiä ja pääministeriä erinomaisesta johtajuudesta Nato-kysymyksessä

12.05.2022 klo 10:15
Sekä tasavallan presidentti Sauli Niinistö että pääministeri Sanna Marin ovat tänään liputtaneet Suomen Nato-jäsenyyden puolesta. RKP:n puheenjohtaja ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on erittäin tyytyväinen heidän selkeään viestiinsä.

– Tämä on historiallinen ilmoitus sekä tasavallan presidentiltä että pääministeriltä. Ulkopoliittisen valtiojohdon ilmoitus tasoittaa tietä maamme turvallisuuden vahvistamiselle ja päätökselle Nato-jäsenyydestä lähitulevaisuudessa, sanoo oikeusministeri ja puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

Turvallisuuspoliittinen keskustelu on kiihtynyt Venäjän hyökättyä Ukrainaan 24. helmikuuta. Suomen Ruotsalainen kansanpuolue on jo pitkään kannattanut Naton jäsenyyden hakemista. Henriksson on tyytyväinen Suomen tähänastiseen prosessiin.

-Haluan kiittää sekä presidentti Niinistöä että pääministeri Marinia heidän erinomaisesta johtajuudestaan tässä prosessissa. On erittäin tärkeää, että hallituksella on nyt yhteinen ja selkeä näkemys Suomen turvallisuuspoliittisesta ratkaisusta, Henriksson sanoo.

 

Bloggen
Eduskunta SFP RKP