LEHDISTÖTIEDOTE 16.9.2008

16.09.2008 klo 15:49
Anna-Maja Henriksson: Tasa-arvon tietopalvelu perustettava!
Kansanedustaja Anna-Maja Henriksson (rkp) haluaa 16.9 jättämässä talousarvioaloitteessaan, että eduskunta ensi vuoden talousarviossa panostaa tasa-arvon tietopalvelun perustamiseen. Myös muiden puolueiden edustajat ovat allekirjoittaneet talousarvioaloitteen.
– Tietopalvelu on välttämätön tasa-arvotiedon kokoamiseksi ja levittämiseksi, sekä sukupuolinäkökulman valtavir-taistamiseksi, sanoo Henriksson. EU:n tasa-arvoinstituutti, joka aloittaa toimintansa tänä vuonna, edellyttää myös kansallisten tietopalveluiden perustamista jäsenmaihin. Suomen tulee heti alusta alkaen osallistua toimintaan, painottaa Henriksson.

Henriksson haluaa, että ensi vuoden talousarviossa varataan 180.000 euroa tietopalvelun perustamiseen. Tietopalvelu tarkoituksena on toimia organisaationa, jolla on erikoistunutta henkilöstöä ja joka pystyy tuottamaan, työstämään ja levittämään tasa-arvotietoa. Tietopalvelun tulee myös toimia yhteydenpitofoorumina ja asiantuntijaorganisaationa muun muassa EU:n tasa-arvoinstituutille, valtion tasa-arvoelimille, tutkimukselle, politiikoille, tiedotusvälineille, järjestöille ja kansalaisille.

Toistaiseksi tasa-arvotiedon ja naistutkimuksen kotisivuja (vain sähköisenä palveluna) on ylläpitänyt Helsingin yliopiston Kristiina-instituutti. Sosiaali- ja terveysministeriön rahoitus näille päättyy 2008.
– Tämän tiedon kokoamiseksi ja sivujen (ns. Minna-portaali) kautta syntyneen osaamisen ja verkostoitumisen hyödyntämiseksi, tietopalvelu on välttämätön, sanoo Henriksson.