Uudenvuodenpuhe, Pietarsaaren tori 31.12.2006

31.12.2006 klo 16:17
Vuosi 2006 lähestyy loppuaan ja uusi vuosi on jo ovella. Niin kuin niin monta kertaa aikaisemmin, meillä on takanamme tapahtumarikas vuosi. Tässä joitakin kohokohtia:
Uudenvuodenpuhe, Pietarsaaren tori 31.12.2006 klo 23.45

Iltaa hyvät ihmiset!

Vuosi 2006 lähestyy loppuaan ja uusi vuosi on jo ovella. Niin kuin niin monta kertaa aikaisemmin, meillä on takanamme tapahtumarikas vuosi. Tässä joitakin kohokohtia:

Vuosi 2006 oli vuosi jolloin Tarja Halonen valittiin toistamiseen presidentiksi. Hän voitti niukasti Sauli Niinistön toisella vaalikierroksella. Vuosi 2006 oli vuosi kun se tapahtui minkä ei pitänyt olla mahdollista – nimittäin Suomen voitto Euroviisuissa. Vuosi 2006 oli se vuosi kun Pietarsaaren kaupunki osti Strengbergin tupakkatehtaan toisen osan, luodakseen uusia mahdollisuuksia yrittäjyyteen ja näin ollen työpaikkojen säilyttämiseen ja syntymiseen kaupungissa. Se oli vuosi jolloin vihdoin syttyi vihreätä valoa uudelle ruotsinkieliselle ammattikorkeakoululle nimeltään Yrkeshögskolan vid Åbo Akademi ja sen myötä myös korkeakoulucampuksen luomiselle Pietarsaareen niin kutsutussa Lassfolkin korttelissa.

Se oli vuosi jolloin Jaro viimeisessä ottelussaan onnistui uusimaan liigapaikkansa ja jolloin jalkopallonaisemme FC United :ssa voittivat hopeaa. Vuosi 2006 oli vuosi kun kesä oli kuuma ja kuiva, ja kun lunta puuttui jouluaattona ja kalat kuolivat Luodonjärvessä. Se oli vuosi jolloin yli 500 lasta näkivät päivänvalon Malmin synnytysosastolla. Se oli vuosi kun kunta- ja palvelurakennuudistus toden teolla tuulen viemänä puhalsi kuntiemme päälle. Vuosi 2006 oli vuosi jolloin Kjell Westö sai Finlandia palkinnon. Ja paljon paljon muuta…

Mitä voimme sitten odottaa uudelta vuodelta? On tapana sanoa että juhlista tulee juuri sellaiset kun niistä tehdään. Tämä voi päteä myös vuoteen 2007. Koska paljon pystymme itse vaikuttamaan. Ja juuri tässä meidän kaupungissamme ja tällä seudulla meillä on kaikki mahdollisuudet saada aikaan jatkuvaa positiivista kehittymistä monella alalla. Täällä on tulevaisuuden uskoa ja ahkeria ihmisiä. Täällä on, rikostilastoista huolimatta, perusturvallisuus joka on yhä harvinaisempi globaalisessa maailmassamme. Täällä vielä välitetään siitä että saadaan tehdä talkoo-työtä yhdessä. Täällä yhdistyselämä on aktiivista. Tietenkin meillä on myös parantamisen varaa monessa asiassa, ja jotkut niistä ovat sellaisia joissa pystymme omalla toiminnallamme ja omilla päätöksillä myös vaikuttamaan. Esimerkkinä voisin mainita miten ajamme täällä kaupungissamme ja miten turvaamme ja parannamme palvelut asukkaille tulevaisuudessa.

Vuosi 2007 on myös vaalivuosi. Maaliskuussa on eduskuntavaalit. Äänestämällä voi vaikuttaa. On tärkeätä että myös meidän kaupunkimme ja seutumme on edustettuna maan eduskunnassa. Käytä siis äänioikeutesi kun se päivä koittaa – on monta hyvää ehdokasta ehdolla. Ja muista että on edelleen olemassa maita missä ihmiset taistelevat äänioikeudestaan ja itsenäisyydestään.

Monet suomalaiset antavat myös uudenvuodenlupauksia. Ensi vuoden ”ykköslupaus” näyttää olevan oman terveyteen panostaminen. Se on mielestäni hieno lupaus. Parempi kunto ja terveys tuo mukanaan niin paljon muuta hyvää.

Hyvät ystävät;

pitäkää huolta uudesta vuodesta, pitäkää huolta toisistanne ja eläkää onnellisina hyvässä kaupungissamme ja seudullamme. Meillä on seutu jolla on tulevaisuus.

Toivotan teille kaikille oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta!