Henriksson huolestunut eduskunnan tilanteesta - kehottaa malttiin

25.06.2018 klo 11:17
On ollut murheellista seurata viimeisimpiä käänteitä eduskunnassa syntyneessä kiistassa, joka koskee sote-uudistuksen käsittelyaikataulua sosiaali- ja terveysvaliokunnassa.

Nyt tulisi rauhoittua ja palata rakentavaan keskustelukulttuuriin, sanoo RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson.

 

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan on nyt saatava tarvitsemansa aika kuullakseen asiantuntijoita hallituksen antaman vastineen johdosta. Suomessa kaikki tietävät, että heinä- ja elokuu ovat lomakuukausia. Professoreilla ja muilla kuultavilla asiantuntijoilla on luonnollisesti myös oikeus lomaan. Ja sen jälkeen he tarvitsevat aikaa lausuntonsa valmisteluun.

 

− Helposti tulee tunne, että maamme on jonkinlaisessa poikkeustilassa, sanoo Henriksson. Näin ei tietenkään ole. On täysin luonnollista, että eduskunnassa on istuntotauko kesällä. Eduskunnan jos minkä pitää noudattaa työaikalakia ja vuosilomalakia sekä pitää huolta työtekijöiden hyvinvoinnista. Näissä asioissa ei ole varaa tinkiä, sanoo Henriksson.

 

− Pääministeri on lausunut, että sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietinnön pitäisi valmistua heinäkuussa tai muuten maakuntien perustaminen siirtyy vuodella eteenpäin. Valitettavasti vaikuttaa siltä, että tämä on vaikuttanut tilanteeseen niin, että kansanedustajat kokevat painostusta hallituksen suunnalta.  Tämä on hyvin valitettavaa, sanoo Henriksson ja kehottaa malttiin.

 

− Maailma ei kaadu vaikka sosiaali- ja terveysvaliokunta ei saa mietintöään valmiiksi elokuussa, sanoo Henriksson.