Henriksson jatkaa RKP:n puheenjohtajana ja tähtää seuraavaan hallitukseen

22.05.2022 klo 15:22
RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson jatkaa Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajana. Henriksson on ollut puolueen puheenjohtaja vuodesta 2016. RKP kokoontui puoluekokoukseen 21-22.5. Turussa.
– Olen erittäin iloinen luottamuksesta jatkaa RKP:n puheenjohtajana. Olen saanut erittäin vahvaa tukea kentältä vuoden aikana ja myös täällä puoluekokouksessa. Yhdessä muodostamme RKP:n, ja tässä työssä me kaikki olemme tärkeitä. Olen hyvin iloinen siitä, että olemme koronasta huolimatta onnistuneet rekrytoimaan uusia jäseniä ja, että meillä on ollut ehdokkaita monissa uusissa kunnissa ja monilla uusilla alueilla. Ja viimeisimmän puoluebarometrin mukaan suomalaiset suhtautuvat RKP:hen erittäin myönteisesti. Meidän tulee jatkaa kasvua, ja erinomainen esimerkki siitä on RKP:n uusi Yhteispiiri, joka tekee loistavaa työtä ja tuo RKP:n politiikkaa esille meille uusilla alueilla eri puolilla Suomea, Henriksson sanoo.

– Politiikka on joukkuepeliä. Kukaan ei ole vahva yksin, mutta yhdessä saamme muutosta aikaan. Yhdessä tulemme saavuttamaan vaalivoiton tulevissa eduskuntavaaleissa vuonna 2023 ja saamme lisää edustajia eduskuntaan. Olen ylpeä RKP:stä. Olemme osoittaneet kerta toisensa jälkeen, että olemme Suomessa kantava voima, joka edistää tasa-arvoa, yhdenvertaisia oikeuksia ja vapauksia kaikille sekä demokraattista oikeusvaltiota. Olemme liberaali, porvarillinen vaihtoehto, jolla on vahva sosiaalinen omatunto, ja sille on suuri kysyntä. Siksi haluan puolueen puheenjohtajana johtaa RKP:n myös Suomen seuraavaan hallitukseen", Henriksson sanoo.

Puoluekokous valitsi myös jatkokaudelle RKP:n varapuheenjohtajat Sandra Bergqvist, Silja Borgarsdóttir Sandelin ja Henrik Wickström .

– Olemme suurten valintojen edessä, jotka liittyvät meidän turvallisuuteen, huoltovarmuuteen ja uuteen arkielämäämme muuttuvassa maailmassa. Olen kiitollinen luottamuksesta, että saan varapuheenjohtajana jatkossakin tuoda RKP:n politiikkaa esille tässä työssä, Bergqvist sanoo.

RKP:n painopisteenä on nyt eduskuntavaalit ja ne kysymykset jotka ovat äänestäjillemme tärkeitä, tämä koskee niin verotus- ja talouskysymyksiä kuin myös kysymyksiä koulutuksesta ja hoidosta. Maailmanpoliittinen tilanne on myös sellainen, että turvallisuus on asetettava etusijalle laajalla tasolla. Osa tästä on energiapolitiikka. Meidän on nopealla aikataululla siirryttävä kotimaiseen fossiilivapaaseen energiantuotantoon ja riippumattomiksi venäläisestä energiasta, Borgarsdóttir Sandelin sanoo.

– Olen nöyrästi kiitollinen luottamuksesta. Haluan omalta osaltani auttaa RKP:ta saavuttamaan ennätyksellisen tuloksen eduskuntavaaleissa.  RKP:ta ja RKP:n politiikkaa tarvitaan nyt näinä epävarmoina aikoina. Pidän tärkeänä, että voimme luoda kaikille turvallisuutta jokapäiväisessä elämässä. Meidän on panostettava lasten ja nuorten hyvinvointiin, huolehdittava siitä, että vanhustenhoito toimii, että yrityksillä on tulevaisuudennäkymiä ja meidän on ratkaistava ​​hoitajapula, Wickström sanoo.