Sagt & skrivet

Pressmeddelande: Henriksson - Arbetet för riksåttan gav resultat

– Jag gläder mig stort över att riksåttans utmanande situation äntligen tas på allvar. Vi är många som har känt osäkerhet på grund av att underlaget är opålitligt och sikten otillräcklig. Riksåttan är något av en livsnerv för näringslivet och invånarna i Österbotten, säger SFP:s partiordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson.Läs mera »
16.02.2018 kl. 15:01

Pressmeddelande, Henriksson om regeringens EU-politik: Ofattbart säga nej till ett extra mandat i parlamentet

Att regeringen valt att säga nej tack till ett extra EU-mandat för Finland till följd av Brexit ter sig obegripligt. Det säger Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson.Läs mera »
14.02.2018 kl. 14:37

Pressmeddelande, Henriksson: Finland kan inte stänga öronen för UNHCR

FN:s flyktingorganisation UNHCR har uttryckt stor oro för att Finland sänder tillbaka asylsökande till sina hemländer – trots att de behöver skydd. Motiveringen från finländskt håll har varit att de kan bosätta sig i någon annan del av hemlandet. Det här används som motivering till att inte bevilja asyl i Finland. Läs mera »
13.02.2018 kl. 10:53

Pressmeddelande, Henriksson om familjeledighetstvisten: Barnen och familjerna förtjänar bättre

- Det är mycket sorgligt att regeringen inte verkar kunna enas om en familjeledighetsreform. Barnen och familjerna förtjänar bättre, säger SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson. Läs mera »
10.02.2018 kl. 09:55

Pressmeddelande: Henriksson kräver att Topeliusgymnasiet ska få bli specialgymnasium igen

Svenska folkpartiets ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson, träffade på fredagen undervisningsminister Sanni Grahn-Laasonen (Saml.) i riksdagen tillsammans med rektorn för Topeliusgymnasiet i Nykarleby, Stefan Kula, samt Nykarleby bildningsdirektör Boris Sundell.Läs mera »
09.02.2018 kl. 15:13

Pressmeddelande, Henriksson: Dags att ratificera ILO-169, och fullt ut erkänna samernas rätt till egen kultur och eget språk!

Svenska folkpartiets ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson gratulerar samerna med anledning av samernas nationaldag. Det är 101 år sedan den första samiska kongressen hölls den 6 februari 1917.Läs mera »
06.02.2018 kl. 09:40

Kolumn, ÅU: Tillsammans kan vi motverka tudelningen

Marken ligger ännu frusen, men solens strålar lyser längre för varje dag som går. Riksdagshuset har fram tills i torsdags även varit vilande eftersom det inte hållits plenum. Det har inte inneburit att vi riksdagsledamöter gått sysslolösa. Det är i januari vi har som ansvar att verka i våra egna valkretsar och samtidigt förbereda oss för den kommande vårens digra riksdagsarbete. Själv har jag också deltagit i Nordiska rådets möte i Stockholm. Läs mera »
04.02.2018 kl. 15:11

Pressmeddelande, Henriksson: Det behövs mer morot än piska i aktiveringsmodellen

SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson anser att regeringen har misslyckats med sjösättningen av aktiveringsmodellen för arbetslösa. Läs mera »
02.02.2018 kl. 16:17

Henriksson kallar till diskussion om den svenskspråkiga vårdens framtid

Regeringens vårdreform ser ut att gå i den riktningen, att patienten i framtiden kommer att omfattas av valfrihet i en större utsträckning än idag. SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson kallar till ett öppet möte för att diskutera hur vi bäst kan garantera vården på svenska framöver då regeringens vårdreform drivs i genom. Läs mera »
02.02.2018 kl. 11:48

Pressmeddelande, Henriksson: Sätt fart på den nordiska integrationen med e-medborgarskap

Nordiska rådet är samlat till möte i Stockholm på tisdag och onsdag. Svenska folkpartiets ordförande riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson deltar i mötet.Läs mera »
24.01.2018 kl. 14:20