Sanottu & kirjoitettu

Lehdistötiedote: Henriksson sairaaloiden alasajosta: Risikon avaus tervetullut – mitä tekee keskusta?

RKP:n puheenjohtaja, Anna-Maja Henriksson on tyytyväinen, että sosiaali- ja terveysministeriö saattaa Ylen (14.12) tietojen mukaan vielä viime metreillä kajota vuodenvaihteessa voimaan tulevaan erikoissairaanhoidon keskittämisasetukseen. Lue lisää »
18.12.2017 klo 11:46

Lehdistötiedote: Henriksson: Kielikokeilu on askel väärään suuntaan

RKP:n puheenjohtajan Anna-Maja Henrikssonin mielestä on valitettavaa, että eduskunta hyväksyi alueellisen kielikokeilun. Sen myötä 2200 oppilasta voi ensi syksystä lähtien valita ruotsin kielen pois viidennellä ja kuudennella luokalla. Lue lisää »
13.12.2017 klo 08:08

Lehdistötiedote: Henriksson: RKP:ltä epäluottamusta hallitusta vastaan

Suomenruotsalainen kansanpuolue on huolestunut kasvavasta eriarvoistumisesta yhteiskunnassa, mutta RKP ei usko vasemmistopuolueiden reseptiin ongelman ratkaisemiseksi. Lue lisää »
08.12.2017 klo 08:05

Lehdistötiedote - Anna-Maja Henriksson, ryhmäpuhe - Suomi 100 juhlaistunto: Henriksson puolustaa avointa oikeusvaltiota

– Itsenäistä Suomea piti ryhtyä rakentamaan ja saada aikaan sovinto. Tuolloin, samoin kuin nyt, meillä on syytä puolustaa avointa oikeusvaltiota. Suomi on maa, joka voi olla ylpeä historiastaan, kulttuuristaan ja kaksikielisyydestään.Lue lisää »
05.12.2017 klo 13:51

Kolumni, Pohjalainen: Sote-uudistus on tuuliajolla

Sipilän hallituksen sote-uudistuksessa tulee uusia käänteitä säännöllisin väliajoin. Kesällä perustuslakivaliokunta antoi täydellisen tyrmäyksen hallituksen sote-esitykselle, jonka seurauksena hallituksen on korjattava sitä monin tavoin. Nyt syksyllä koettiin taas uutta draamaa, kun hallituspuolueet neuvottelivat keskenään hallituksen uuden esityksen sisällöstä. Lue lisää »
04.12.2017 klo 09:52

Kolumni, Keskipohjanmaa: Pato murtuu

6111 rohkeaa suomenruotsalaista naista on allekirjoittanut seksuaalista häirintää vastustavan kampanjan sanoman. Sadat tarinat hyväksikäytöstä, ahdistelusta ja häirinnästä todistavat, että naisten ja tyttöjen kokemuksia on pienennetty ja himmennetty aivan liian kauan. Sosiaalisessa mediassa ilmiö näkyy #dammenbrister - pato murtuu - hashtagin alla. On selvää, että on aika puhua seksuaalisesta häirinnästä, ei pelkästään suomenruotsalaisten keskuudessa, vaan koko maassa. Lue lisää »
04.12.2017 klo 09:51

Lehdistötiedote: Henriksson: Hyvä, että häirintä- ja ahdistelutapaukset nostetaan esille

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson seuraa surumielisenä niitä esille tulleita kertomuksia seksuaalisesta häirinnästä ja ahdistelusta, jota suomenruotsalaiset tytöt ja naiset ovat joutuneet kohtaamaan ja nyt nostavat esille. Asia tuli esille suomenruotsalaisten naisten aloitteesta #dammenbrister (pato murtuu), joka tuli julkisuuteen keskiviikkona. Lue lisää »
29.11.2017 klo 13:18

Lehdistötiedote: Henriksson: Nollatoleranssi koulujen seksuaaliselle häirinnälle

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on syvästi järkyttynyt siitä seksuaalisesta häirinnästä, joka on tullut ilmi vaasalaisessa Övningskolanin koulussa.Lue lisää »
29.11.2017 klo 10:30

Lehdistötiedote: Hallitus on unohtanut ikäihmiset sote-vimmassaan

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson arvostelee hallituksen sote-uudistusta ikäihmisten hoidon kannalta. Lue lisää »
27.11.2017 klo 09:02

Henriksson: Sote-uudistuksen tavoitteet eivät täyty – kritiikki tulee ottaa vakavasti

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson epäilee hallituksen kykyä päästä sote-uudistuksen tavoitteisiin. Tämä ei koske ainoastaan yhdenvertaisten sote-palveluiden ja eri hoitomuotojen paremman yhteensovittamisen tavoitteita. Hallitus ei myöskään ole saavuttamassa taloudellisia tavoitteitaan.Lue lisää »
13.11.2017 klo 09:14