Kalender

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter

Kolumn, ÅU: #dammenbrister

6111 modiga kvinnors upprop och hundratals berättelser om övergrepp och trakasserier visar tydligt att kvinnors och flickors upplevelser alldeles för länge förminskats och nedtonats. På sociala medier går det hela under hashtaggen, #dammenbrister. Det är uppenbart att det är dags att tala om sexuella trakasserier, i Svenskfinland, men också i hela vårt land.Läs mera »
04.12.2017 kl. 09:54

Pressmeddelande: Henriksson: Skarvproblemet måste åtgärdas

En medborgardelegation från Närpes och Kaskö uppvaktade på fredagen två ansvariga ministrar i riksdagen. Delegationen hade med sig över 4238 namnunderskrifter om krav på att myndigheterna gör något åt skarvproblemet i Pjelaxfjärden. Läs mera »
01.12.2017 kl. 17:30

Pressmeddelande: Henriksson: Bra att övergrepp och trakasserier lyfts fram

Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson är beklämd över de berättelser om sexuella trakasserier, ofredande och regelrätta övergrepp som har kommit fram genom finlandssvenska kvinnors och flickors berättelser. Hon välkomnar initiativet #dammenbrister som publicerades på onsdagen. Läs mera »
29.11.2017 kl. 13:17

Pressmeddelande: Henriksson: Nolltolerans för sexuella trakasserier i skolan

Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson är bestört över de fall av sexuella trakasserier som eleverna vid Vasa Övningsskola vittnar om.Läs mera »
29.11.2017 kl. 10:26
Bloggen
Riksdagen SFP RKP