Kalender

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter

Kolumn, ÅU: Hur länge sitter regeringen kvar ?

Ett intensivt år med många politiska vändningar börjar vara till ända. Under sommaren fick vi se Sannfinländarna splittras och regeringen Sipilä hamna in i en tillfällig regeringskris. Sannfinländarnas dåvarande ordförande Timo Soini lyckades med konststycket att överge sitt eget parti bara någon vecka efter att han i sin blogg bedyrat att han aldrig kunde tänka sig något sådant. Alla tiders kappvändning var ett faktum.Läs mera »
28.12.2017 kl. 10:30

Kolumn, Sydin: Julen står för dörren

Den sista veckan i riksdagen för detta år är avklarad. Hundratals omröstningar om budgeten för nästa år ligger bakom. Julsångerna klingar på alla håll och det är dags att varva ner.Läs mera »
22.12.2017 kl. 10:31

Pressmeddelande, Henriksson: Anhöriga till omkomna beväringar bör få högre ersättning – alla människoliv är lika värda

Svenska folkpartiet vill att de anhöriga till beväringar som dör i militärtjänsten ska få högre ersättning än vad som nu är fallet. SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson har ställt ett skriftligt spörsmål till regeringen i ärendet. Spörsmålet lämnades in på onsdagen och alla SFP:s riksdagsledamöter samt Ålands ledamot Mats Löfström har undertecknat det. Läs mera »
20.12.2017 kl. 15:24

Kolumn, VBL: Språkförsöket är ett steg i fel riktning

Det har varit tuffa dagar i riksdagen under denna vecka. Veckans ljuspunkt var att få njuta av en vackert sjungande Finlands lucia Anna-Kajsa Edström med följe på onsdagen. Tyvärr avslutades också behandlingen av regeringens språkförsök denna vecka.Läs mera »
18.12.2017 kl. 15:26
Bloggen
Riksdagen SFP RKP