Sanottu & kirjoitettu

Lehdistötiedote, Henriksson: Nyt on aika ratifioida ILO-169 ja tunnusta saamelaisten oikeus omaan kulttuuriin sekä kieleen!

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson onnittelee saamelaisia heidän kansallispäivänään. On kulunut 101 vuotta siitä kun 6. helmikuuta 1917 pidettiin ensimmäinen saamelaiskokous.Lue lisää »
06.02.2018 klo 09:41

Kolumni, Keskipohjanmaa: Toimivat liikenneyhteydet ovat välttämättömiä

Keski-Pohjanmaa ja Pohjanmaa ovat maamme yrittäjähenkisimpiä alueita ja työllisyysasteemme on korkeampi kuin missään muualla, jos Ahvenanmaata ei lasketa. Olemme aina olleet uteliaita katsomaan muualle, ja meillä on pitkät perinteet viennistä ulkomaille, joka jatkuu edelleen. Samalla on hyvä muistaa, että toimivat liikenneyhteydet ja infrastruktuuri ovat kaiken A ja O vientivetoiselle elinkeinoelämällemme. Teiden, rautateiden, satamien ja lentokenttien on oltava kunnossa ja toimittava. Lue lisää »
03.02.2018 klo 15:12

Kolumni, Pohjalainen: Nyt riittää – maantiet on laitettava kuntoon

Valtatie 8 on yksi maamme tärkeimmistä teistä. Samalla se on ajoittain todella huonossa kunnossa. Ei ole oikein, että tiettyjen teiden kunnossapitoa laiminlyödään enemmän kuin muiden. Tätä ei voi hyväksyä. Lue lisää »
29.01.2018 klo 11:18

Lehdistötiedote: Henriksson hallituksen uusimmasta kiistasta: Annetaanko Sinisten estää perhevapaiden uudistus?

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan on surullista, ettei hallitus ehkä ole saamassa kasaan edes hyvin rajattua perhevapaiden uudistusta. Helsingin Sanomien (18.1) tietojen mukaan hallituksen perhevapaauudistus on jumissa ja sen valmistelu on pahasti kesken. HS:n mukaan Sinisillä ei ole suuria haluja viedä perhevapaauudistusta eteenpäin ja ovat nimenneet sen ”Sannin kotkotukseksi.” Lue lisää »
19.01.2018 klo 10:00

MTV nettikolumni: Herääkö hallitus vihdoinkin – keskeytetäänkö sairaaloiden alasajo?

Hallituksen sote-uudistuksen kohtalo on edelleen epävarma, eikä sen lopullisesta sisällöstä vieläkään ole tarkkaa tietoa. Samalla keskustavetoinen hallitus kurittaa maamme pienempiä sairaaloita. Lue lisää »
12.01.2018 klo 11:24

Lehdistötiedote: Henriksson: Hallituksen kinastelu työttömien aktiivimallista saa farssimaisia piirteitä

Hallitus ajoi ennen joulua läpi ison työttömyysturvan uudistuksen, eli niin sanotun aktiivimallin.Lue lisää »
05.01.2018 klo 12:40

Lehdistötiedote: Henriksson: Menehtyneiden varusmiesten omaisille pitää maksaa korkeampi korvaus – kaikki ihmishenget ovat yhtä arvokkaita

RKP haluaa, että palveluksessa menehtyneiden varusmiesten omaisille pitää maksaa suurempi korvaus kuin nykyisin. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle. Kysymys jätettiin keskiviikkona, ja sen ovat allekirjoittaneet kaikki RKP:n kansanedustajat sekä Ahvenanmaan edustaja Mats Löfström.Lue lisää »
20.12.2017 klo 16:15

Lehdistötiedote: Henriksson sairaaloiden alasajosta: Risikon avaus tervetullut – mitä tekee keskusta?

RKP:n puheenjohtaja, Anna-Maja Henriksson on tyytyväinen, että sosiaali- ja terveysministeriö saattaa Ylen (14.12) tietojen mukaan vielä viime metreillä kajota vuodenvaihteessa voimaan tulevaan erikoissairaanhoidon keskittämisasetukseen. Lue lisää »
18.12.2017 klo 11:46

Lehdistötiedote: Henriksson: Kielikokeilu on askel väärään suuntaan

RKP:n puheenjohtajan Anna-Maja Henrikssonin mielestä on valitettavaa, että eduskunta hyväksyi alueellisen kielikokeilun. Sen myötä 2200 oppilasta voi ensi syksystä lähtien valita ruotsin kielen pois viidennellä ja kuudennella luokalla. Lue lisää »
13.12.2017 klo 08:08

Lehdistötiedote: Henriksson: RKP:ltä epäluottamusta hallitusta vastaan

Suomenruotsalainen kansanpuolue on huolestunut kasvavasta eriarvoistumisesta yhteiskunnassa, mutta RKP ei usko vasemmistopuolueiden reseptiin ongelman ratkaisemiseksi. Lue lisää »
08.12.2017 klo 08:05