Sanottu & kirjoitettu

Lehdistötiedote - Anna-Maja Henriksson, ryhmäpuhe - Suomi 100 juhlaistunto: Henriksson puolustaa avointa oikeusvaltiota

– Itsenäistä Suomea piti ryhtyä rakentamaan ja saada aikaan sovinto. Tuolloin, samoin kuin nyt, meillä on syytä puolustaa avointa oikeusvaltiota. Suomi on maa, joka voi olla ylpeä historiastaan, kulttuuristaan ja kaksikielisyydestään.Lue lisää »
05.12.2017 klo 13:51

Kolumni, Pohjalainen: Sote-uudistus on tuuliajolla

Sipilän hallituksen sote-uudistuksessa tulee uusia käänteitä säännöllisin väliajoin. Kesällä perustuslakivaliokunta antoi täydellisen tyrmäyksen hallituksen sote-esitykselle, jonka seurauksena hallituksen on korjattava sitä monin tavoin. Nyt syksyllä koettiin taas uutta draamaa, kun hallituspuolueet neuvottelivat keskenään hallituksen uuden esityksen sisällöstä. Lue lisää »
04.12.2017 klo 09:52

Kolumni, Keskipohjanmaa: Pato murtuu

6111 rohkeaa suomenruotsalaista naista on allekirjoittanut seksuaalista häirintää vastustavan kampanjan sanoman. Sadat tarinat hyväksikäytöstä, ahdistelusta ja häirinnästä todistavat, että naisten ja tyttöjen kokemuksia on pienennetty ja himmennetty aivan liian kauan. Sosiaalisessa mediassa ilmiö näkyy #dammenbrister - pato murtuu - hashtagin alla. On selvää, että on aika puhua seksuaalisesta häirinnästä, ei pelkästään suomenruotsalaisten keskuudessa, vaan koko maassa. Lue lisää »
04.12.2017 klo 09:51

Lehdistötiedote: Henriksson: Hyvä, että häirintä- ja ahdistelutapaukset nostetaan esille

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson seuraa surumielisenä niitä esille tulleita kertomuksia seksuaalisesta häirinnästä ja ahdistelusta, jota suomenruotsalaiset tytöt ja naiset ovat joutuneet kohtaamaan ja nyt nostavat esille. Asia tuli esille suomenruotsalaisten naisten aloitteesta #dammenbrister (pato murtuu), joka tuli julkisuuteen keskiviikkona. Lue lisää »
29.11.2017 klo 13:18

Lehdistötiedote: Henriksson: Nollatoleranssi koulujen seksuaaliselle häirinnälle

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on syvästi järkyttynyt siitä seksuaalisesta häirinnästä, joka on tullut ilmi vaasalaisessa Övningskolanin koulussa.Lue lisää »
29.11.2017 klo 10:30

Lehdistötiedote: Hallitus on unohtanut ikäihmiset sote-vimmassaan

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson arvostelee hallituksen sote-uudistusta ikäihmisten hoidon kannalta. Lue lisää »
27.11.2017 klo 09:02

Henriksson: Sote-uudistuksen tavoitteet eivät täyty – kritiikki tulee ottaa vakavasti

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson epäilee hallituksen kykyä päästä sote-uudistuksen tavoitteisiin. Tämä ei koske ainoastaan yhdenvertaisten sote-palveluiden ja eri hoitomuotojen paremman yhteensovittamisen tavoitteita. Hallitus ei myöskään ole saavuttamassa taloudellisia tavoitteitaan.Lue lisää »
13.11.2017 klo 09:14

Kolumni, Pohjalainen: Pohjoismaat ovat in!

Tällä viikolla Pohjoismaiden neuvosto on pitänyt kokouksensa Helsingissä ja Suomen eduskunnassa. Pohjoismaisen yhteistyön merkitys on hyvin tärkeää nyt, kun maailmamme muuttuu epävarmemmaksi. Suomi on vankka osa Pohjoismaita ja näin tulee olla myös tulevaisuudessa!Lue lisää »
06.11.2017 klo 14:15

Henriksson vähentää pohjoismaisia rajaesteitä – yhteispohjoismainen sähköinen henkilöllisyystodistus ottaa askeleen eteenpäin

Pohjoismainen neuvosto haluaa pohjoismaiden hallitusten edistävän yhteistä henkilövarmennetta tai sähköistä henkilöllisyystodistusta. Eri pohjoismaiden väestörekisteriviranomaiset voisivat hyväksyä toistensa sähköiset henkilöllisyydet. Lue lisää »
02.11.2017 klo 13:48

MTV nettikolomni: Miksi hallitus riistää kunnilta oikeuden tuottaa sotepalveluita?

Hallituksen sote-sekamelska näyttää aina vaan jatkuvan. Maanantaina hallituspuolueet julistivat, että sote-uudistuksen valmistelussa on löydetty sopu potilaan valinnanvapauden osalta. Mutta ei ehtinyt kulua kuin muutama päivä, niin uusi sotku oli valmis, kirjoittaa MTV:n nettivieras, RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson. Lue lisää »
16.10.2017 klo 09:13